ONS TEAM

MAARTEN

DERR FLEISCHMEISTER

LOCATIE
Denekamp

Binnenkort meer

GERARD

O.J.T. RADIO

LOCATIE
Hengelo

Gerard is zo’n 20 jaar actief geweest op de FM band. In het begin draaide hij onder de naam Radio Esperanto, maar later onder O.J.T. Radio. O.J.T. Radio staat voor “oudejaarsteam”, wat ontstaan is uit het draaien met een heel team van piraten op oudjaarsdag. Gerard heeft de mazzel gehad, dat hij nooit uit de lucht is gehaald.
In het dagelijks leven sleutelt Gerard beroepsmatig aan auto’s van het merk Porsche en biedt hij ondersteuning op het racecircuit. Als hobby draait hij z’n plaatjes voor oudepiratenhits.nl vanuit zijn O.J.T. café.

BJÖRN

FLIPPER

LOCATIE
Losser

Bij Björn is het piratenvirus begonnen in 1994, samen met de grensjager vanuit Glane-Beekhoek draaiden hij z’n plaatjes via de FM. Na een aantal jaar besloot Björn zijn uitzendingen alleen voort te zetten, dit gebeurde onder de naam Flipper FM. Björn was onder meer actief bij de Vuurpijl van Twente, radio Verano en nog vele andere uit de regio Twente. Na 8 x uit de lucht te zijn gehaald door dhr. Brouwer heeft Björn besloten zijn avontuur op de FM te beëindigen. Björn is evenals vele van onze dj’s een fanatiek verzamelaar van vinyl, en ook niet bang voor een dikke polka. Hij zal op afwisselende momenten te beluisteren zijn via oudepiratenhits.nl

ROLAND

STUDIO MANUEL

LOCATIE
De Krim

Toen Roland 13 jaar was, begon hij samen met zijn broer Richard met illegaal uitzenden op de FM band als Studio Manuel en Calipso. Aan de stiekeme bezigheid kwam al snel een einde, want de jongens werden betrapt door hun vader. Gelukkig had vader vroeger ook op de middengolf gedraaid, onder “Tinipranie”, zodat het uitzenden uiteindelijk gedoogd werd.
Na een jaar of 5 werden de heren uit de lucht gehaald door de RCD en politie. Het was hun vader die zei, dat er weer een nieuwe zender gebouwd moest worden. Al snel stond er weer een 0640 zender, opgevolgd door mosfet en QB’s. Er werden destijds ook piratenweekenden georganiseerd onder de naam “Piraten Combinatie Raterink” en later “Firma Onderons”. De laatste jaren draaide Roland voor zichzelf met een mosfetzender van 1600 Watt.
Helaas kwam aan z’n hobby een einde in december 2015, gevolgd met een boete van 3750 euro. Toen heeft Roland z’n zendapparatuur van de hand gedaan, maar z’n vinyl en muziekcollectie bewaard. En daar kunnen we vandaag de dag nog van genieten bij Oudepiratenhits!

BJÖRN

POLKA BJÖRNTJE

LOCATIE
Denekamp

Vroeger stond bij Björn altijd de radio aan. De familie was vooral gek op Duitstalige muziek. Rond z’n vijftiende is Björn begonnen met het verzamelen van vinyl en cd’s. Zaterdags en zondags struinde hij vaak de rommelmarkten af in Duitsland en Nederland. Twee keer per jaar gingen ze zelfs naar België. Een jaar of 15 terug heeft hij een “polkatik” gekregen en is zich daarin gaan verdiepen. Op FM heeft Björn een paar jaar bij Moker FM gedraaid en sinds februari 2018 draait hij z’n plaatjes via oudepiratenhits.nl.

GLENN

STUDIO ZONDER NAAM

LOCATIE
Enschede

Glenn is DJ van het eerste uur bij ons station. Sterker nog, hij heeft de eerste website verzorgd en er mede voor gezorgd dat oudepiratenhits.nl “in de lucht” kwam. Hij heeft de bijnaam “junior”gekregen, als jongste DJ.
Verder is hij een groot liefhebber van piratenmuziek en polka’s en is vervend verzamelaar van deze muziek op vinyl. In het dagelijks leven is onze junior chef kok in zijn eigen restaurant in Twente. Hij verzorgt op onbepaalde tijden zijn uitzendingen voor ons station.

ALEX

BAARD FAMILIE

LOCATIE
Emmercompascuum

Binnenkort meer.

CHRIS

ZENDER FIASCO

LOCATIE
Enschede

Chris heeft het piratenbloed geërfd van zijn opa, die vanuit Barger-Compascuum, onder de piratennaam “Biancaat” draaide op de middengolf. Opa deed dit samen met zijn broer, die bekend was als Radio Edelweiss. Bij opa en oma stond altijd een geheime zender aan en Chris was al snel onder de indruk van deze gezellige muziek.
Zelf had Chris vroeger een 27 mc bakkie, omdat hij van z’n ouders geen FM zender in huis mocht hebben. Toen hij 18 jaar was, draaide hij samen met vrienden onder de naam Fiasco in de ether. Dit ging steeds mooier en de zenders en masten werden steeds groter. In totaal zijn de heren 4 keer uit de lucht gehaald en kregen op het laatst een dwangsom op de boerderij, waar de uitzendingen vandaan kwamen.
De jongens besloten te stoppen en nog af en toe met vergunning in de ether hun programma te verzorgen. Chris is gemiddeld om de week te horen op ons station, waar hij met veel plezier zijn programma verzorgt.

WOUTER

STATION T.D.A.

LOCATIE
Sappemeer

Wouter verzamelt al sinds z’n jeugd piratenmuziek en in het speciaal de polkamuziek uit Amerika. Verder dan een paar kleine FM zenders in z’n jeugdjaren kwam hij niet. Toch is hij bekend in de piratenwereld, omdat hij op menig piratenfeest een optreden met accordeon verzorgd heeft als “Wouter de Polkaman”.
Daarnaast heeft Wouter 3 jaar lang een polkaprogramma gepresenteerd bij een lokale omroep, samen met Alie Grofsmid en Gerald Werkman. Na een tijd gedraaid te hebben bij een ander internetstation, richtte hij in 2011 oudepiratenhits.nl op. Wouter is veelal te beluisteren op zaterdag-, of zondagavond, samen met zijn Dijaantje, die zo nu en dan ook een plaatje draait

SIETSE

ZENDER RODEO

LOCATIE
Delfzijl

Sietse speelde als kleine jongen al platen op het draaimeubel van zijn ouders. Toen hij 6 jaar was, hoorde kleine Sietse voor het eerst een piratenzender op de radio. In die tijd draaiden piraten nog vanaf de zolder, of vanuit de kelder hun platen in de ether. Sietse vond dit meer dan interessant.
Op de LTS bouwde hij dan ook zijn eerste stentor zender van 5 watt, waar hij in combinatie met bandrecorder en platenspeler veel plezier mee beleefde. Later kwam er een buizenzender (QQe 0640), een stereocoder en een AKAI cassettedeck met limiter, om de boel redelijk schoon aan de band te houden. Dit heeft hij volgehouden tot de helft van de jaren 90. Toen Sietse 3 keer uit de lucht gehaald was, vond hij het wel best. Een aantal jaren bij de lokale omroep volgden, maar hier is Sietse mee gestopt vanwege tijdgebrek.
Intussen heeft Sietse zijn oude apparatuur als cassettedeck, platenspelers en bandrecorder weer aangesloten en verzorgt vol passie zijn uitzendingen bij ons station.

RENE

de Grensjager

LOCATIE
Losser

René, de Grensjager uit Losser is op zijn tiende, in 1976 begonnen met draaien op de Fm. Eerst was dit met een klein zendertje, maar dit werd steeds uitgebreider. Hij heeft bij diverse stations gedraaid en is helemaal gek van de 45 toeren plaat. Verder heeft René in de jaren negentig ook een piratensite beheerd. Deze site werd altijd goed bezocht door de piraten in het oosten van ons land. Na 3 maal in de krant te hebben gestaan en door het veranderende boete beleid in Nederland, heeft hij de overstap naar de internetstations gemaakt. Tegenwoordig hoopt hij de luisteraars van oudepiratenhits.nl te boeien met zijn muziekprogramma.

PETER EN GERT

ID COMBINATIE

LOCATIE
Marum

Peter en Gert zijn al jaren actief in de piraterij. In vroegere jaren draaiden ze apart van elkaar vanuit het ouderlijk huis onder de namen Intercity (Gert) en Dakota (Peter). Beide heren woonden toen in Marum, waar nu ook vandaan wordt gedraaid. Peter heeft al een paar keer de heren van de radio controledienst mogen begroeten. Gert heeft het geluk gehad, nog nooit te zijn gepakt.
De laatste jaren zijn Gert en Peter actief bij “de Vrienden van Freddy, het vroegere “Radio Heineken team”. Daar hebben ze de verschillende beleidsmaatregelen van het agentschap telecom mogen meemaken. Zoals het dwangsom beleid, waarbij ze van perceel naar perceel trokken. Elk jaar organiseren ze met de Vrienden van Freddy in de laatste 2 weken van het jaar een marathonuitzending. De laatste 4 jaar is dit legaal geregeld met een vergunning. Tegenwoordig laten de heren hun plaatjes ook horen via dit station. Peter en Gert zijn echte polka liefhebbers, maar bezitten een grote collectie vinyl, waar ze de luisteraars mee proberen te vermaken. Dit duo uit Marum draait onder de naam I.D. Combinatie.

RICHARD

COSTA BRAVA

LOCATIE
Lattrop

Richard is meer 25 jaar actief geweest in de ether. Het is hem met de paplepel ingegoten, want zijn buurman was al piraat op de AM. Begin jaren 70 is hij begonnen op de AM middengolf en is in al die jaren één keer uit de lucht gehaald in 1984. Toen kwam er nog gewoon politie zonder opsporings diensten. Daarna mocht hij zich verantwoorden voor de rechtbank. In de jaren 90 heeft hij alles verkocht, maar is altijd de piraten muziek blijven luisteren en draaien. Nu na 25 jaar heeft hij een plek gevonden bij oudepiratenhits.nl waar hij op onregelmatige tijden zijn plaatjes draait.

JEROEN

DE BUTTONBOX KEARL

LOCATIE
Denekamp

Jeroen heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de piratenmuziek. Zo’n 19 jaar geleden is hij kort op elkaar uit de lucht gehaald door dhr. van Essen en later dhr. van der Star. Nadat hij zich mocht verantwoorden voor de rechter, kwam alles op een laag pitje te staan. Totdat hij zich aansloot bij het team van oudepiratenhits.nl en elke week op variërende tijden is te horen met zijn programma. Jeroen gaat helemaal los op de polka’s en vooral de buttonbox polka’s, vandaar zijn naam. Deze Buttonbox Kearl woont samen met zijn vrouw, dochter en zoon in Denekamp, waar hij ook te vinden is bij de plaatselijke toneelvereniging.

CHRISTIAAN

STATION TWENTETEAM

LOCATIE
Denekamp

Christiaan is toen hij 12 jaar was, al begonnen met de piraterij. In de tijd van de grote zenders, draaide hij in teamverband met “Club Vrijheid Blijheid”. Tegenwoordig kun je hem nog wel eens horen op de middengolf, waar hij graag even mag rapporten. Hij is in de FM tijd een keer uit de lucht gehaald door dhr. Brouwer. De platenprogramma’s op de FM zijn gebeurd, maar zijn tegenwoordig wel weer te horen bij ons internetstation.

FRANK

BLOEMKOOL FM

LOCATIE
Denekamp

Frank, wordt “de Bloemkool” genoemd door de blonde krullen, die hij in een ver verleden had. Als kind luisterde hij al op zijn kamer naar de piraten. Op z’n zeventiende is hij zelf begonnen met draaien met een aantal vrienden onder de naam Monaco uit Lattrop. Toen ze gepakt waren, was er voor Frank een aantal jaren radiostilte, maar sloot zich later aan bij radio “Puur natuur”. Dit is een team van piraten die later bekend werden onder “Club Vrijheid Blijheid”. Daar is Frank nog steeds bij aangesloten, maar hij is ook wel eens onder z’n eigen naam “Bloemkool FM” te horen op de 3 meter band. Ook draait hij z’n plaatjes bij oudepiratenhits.nl.

OME HENK

DE PANTER

LOCATIE
Siddeburen

Henk van der Wolde uit Siddeburen, door ons ome Henk genoemd, is een graag geziene gast op menig feestje. Hij is mede organisator van de feestjes van oudepiratenhits.nl en presentator van de artiestenavonden. Regelmatig wordt er een uitzending verzorgd vanaf het “Henk en Dina Plein” in Siddeburen met vele DJ’s en luisteraars.
Hij is overigens niet de enige Panter in de familie. Zijn broers en neefjes worden ook zo genoemd. Deze bijnaam stamt al af van Henk zijn opa, die als een panter over de daken maneuvreerde als dakdekker.

HANS

DE ZWARTE RAAF

LOCATIE
Groningen

Hans is de technische man van oudepiratenhits.nl en verzorgt vanaf de eerste uitzending, de non stop playlist van ons station. Je zou kunnen zeggen, dat hij de meeste draaiuren op naam heeft staan, terwijl hij geen officiële DJ is bij het team.
Verder verzorgt Hans andere technische dingen voor de stream en staat hij altijd klaar om z’n collega’s te helpen. In het dagelijks leven heeft hij een druk bestaan als programmeur/installateur en is een bekende in de audio-video wereld.

JACOB

MOONLIGHT

LOCATIE
Finsterwolde

Toen Jacob een jaar of 3 was, zat Jacob in z’n kinderstoel naar piratenmuziek te luisteren. Z’n moeder had geen kind aan hem, want hij kon hier uren naar luisteren zonder een kick te geven. De rest van z’n jeugd luisterde hij veel piraten en op tienjarige leeftijd kreeg hij z’n eigen kleine zendertje van een paar milliwatt.
Een paar jaar later werd de apparatuur uitgebreid en Jacob pakte een groot deel van de provincie met z’n 100 watt zender. Hij draaide vaak op zondagmorgen en mocht graag rapporten met collega piraten. Toen hij 15 was, heeft hij dhr. Müller voor het eerst ontmoet. Het spul werd in beslag genomen en er volgde een boete van 550 gulden. Z’n ouders vonden het wel mooi geweest. Toch probeerde Jacob het stiekem een jaar later weer met zo’n 30 watt. De zender stond nog maar 2 uur aan, toen z’n vader Bé Müller voor de deur zag staan, vergezeld door 4 agenten. Z’n vader riep onder aan de trap, dat z’n zoon boven zat en dat ze alles maar mee moesten nemen. De zender en verboden 27 mc bak werden meegenomen en er volgde een boete van 1150 gulden.
Later heeft Jacob nog eens een boete gehad voor illegaal uitzenden, toen hij op zichzelf woonde. Later heeft hij nog een paar jaar met Edwin, Radio Valencia gedraaid. Tegenwoordig draait hij z’n muziek bij ons internetstation. Verder is Jacob al sinds z’n 15de actief in de muziek en heeft met vele muzikanten samen opgetreden.

GERLINDE

LADY GERLINDE

LOCATIE
Doornspijk

Gerlinde houdt al jaren lang van piratenmuziek. Ze draaide eerder haar muziekprogramma bij een station uit Westerhaar, maar sinds 2018 draait ze bij Oudepiratenhits.nl. Ze is met haar middagshow eens in de 14 dagen te horen op vrijdag.

DICK

RONALISA

LOCATIE
Doornspijk

Dick is ruim 10 jaar actief geweest op de fm band, waar hij elke zaterdagavond
zijn programma maakte met piratenhits. Uiteindelijk werd hij uit de lucht gehaald
door de heer van Essen. Na 5 jaar radiostilte begon de drang naar plaatjes
draaien weer te op te spelen en Dick is op internet begonnen. Sinds 2018 heeft
hij zich aangesloten bij het team van oudepiratenhits.nl, waar hij elke
zondagmorgen z’n programma verzorgt. Dick heeft hier helemaal z’n draai
gevonden met zijn ouwe kneiters en polka’s.

MATHIJS

RADIO MUSKETIERS

LOCATIE
Denekamp

Mathijs is, toen hij 17 was, begonnen met het draaien op de FM band. Het begon met een kleine zender, maar die werden in de loop van de tijd steeds groter.
In het begin gebruikte Mathijs de naam “Turfstekers”, maar dit werd al snel veranderd in “Radio Musketiers” uit Denekamp.
Mathijs is het verleden 3 keer uit de lucht gehaald door dhr. Brouwer en de vrije tijd werd wat kostbaarder. Tegenwoordig draait hij samen met zijn zoon Sven bij dit station.

HENRY

MEXICAAN FM

LOCATIE
Coevorden

Binnenkort meer

ARJEN

RADIO PIRELLI

LOCATIE
Exloo

De oude piratenhits zitten Arjen vanaf zn 4e jaar in het bloed, Toen hij nog niet kon lezen of schrijven draaide hij op verzoek uit de platenkast van zn ouders de platen van Bloody Mary , Jan en Zwaantje en de Heikrekels. Arjen herkende alle singles en lp’s aan de etiketten en platen hoezen.

Ook kwam hij regelmatig op een zondagmorgen met zijn vader in de studio van Johnny Walker uit Exloo, een in de begin jaren 70 een bekende AM Etherpiraat. Toen een paar jaar later zijn oom onder de naam Radio Wielewaal ging uitzenden werd de liefde voor oude piratenhits al snel nog groter. Inmiddels zitten er meer piraten in de familie, waaronder Radio Wielewaal, Radio Bentley, Radio Melkboer en de Zwarte Specht.

Het draaien op de FM deed Arjen het meest in de studio van Radio Wielewaal, en in 2010 hebben ze vanuit exloo een week een FM uitzending verzorgd. Ook heeft Arjen onbemand gedraaid, totdat het agentschap telecom de antenne en de kabel uit de mast haalde. Dan maar af en toe met iets meer power bij huis weg, met de buizen mast, onder de naam station “luister maar mee”. En dit zal ongetwijfeld niet de laatste keer zijn geweest. Al sinds begin van het bestaan van oudepiratenhits.nl luistert hij al naar oudepiratenhits.nl en zit in de chatbox onder de naam luisterpiraat. Vanaf nu zal hij ook zelf een paar plaatjes het internet op mogen slingeren onder de naam Radio Pirelli.

GERRIE

WIELEWAAL

LOCATIE
Valthermond

Gerrie begon zo’n 40 jaar geleden met de piraterij. Hij kwam veel bij een kennis die op de middengolf draaide. In die tijd kwamen ook de FM piraten opzetten en hij schafte zelf ook een klein zendertje aan. Dat breidde zich door de jaren heen natuurlijk uit tot grotere zenders en hogere masten. Elke zondag had Gerrie een platen programma, maar de laatste tijd wordt er alleen af en toe nog gedraaid in de ether, samen met collega piraat Brescia. Gerrie heeft ook heel wat familieleden besmet met de piraterij, waaronder teamgenoten Arjen en Jaimy.

JAIMY

ZWARTE SPECHT

LOCATIE
Nieuw Weerdinge

Jaimy is van kleins af aan opgegroeid met piratenmuziek. Vooral polkamuziek en oude piratenhits spreken hem erg aan. Jaimy kwam vaak bij oom Gerrie, de Wielewaal op bezoek en uiteindelijk kwam er ook een zender in huis. Tegenwoordig draait hij z’n ouderwetse plaatjes bij dit station.

TOON EN REMCO

OLYMPIC

LOCATIE
Denekamp

Vader Toon en zoon Remco zijn allebei piraat geweest. Toon heeft altijd gedraaid onder de naam Olympic op zondagmorgen vanuit Denekamp. Vijf jaar geleden heeft hij besloten om te stoppen omdat de boetes te hoog werden.
Remco heeft zo’n 12 jaar in de ether gedraaid. Hij droeg de naam Delgado Radio en later draaide hij samen met zijn vader als Olympic junior.
Tegenwoordig draaien ze samen op dit station.

RONALD

VRIJE VOGEL

LOCATIE
De Krim

Toen Ronald ongeveer 7 jaar oud was, draaide zijn vader onder de naam Radio Damascus samen met de Blauwe Vogel elke zondagavond bij hun in de schuur.

Op zijn zestiende kocht Ronald zelf zendapparatuur en draaide zelf bij z’n ouders in de schuur. Later draaide hij samen in een piratenteam met Fontana, Astra, Kameleon, Praag en de Vrijheid. Hij is daar op een gegeven moment weer mee gestopt en draaide nog een aantal jaren bij z’n ouders in de schuur. Ook was Ronald DJ bij Piratencombinatie Raterink.

Tegenwoordig draait hij om de 2 weken z’n plaatjes op zondagmiddag bij oudepiratenhits.

LORENZO

KNOOIERD FM

LOCATIE
Denekamp

Lorenzo is op 13 jarige leeftijd begonnen met draaien in de schuur bij zijn ouders onder de naam radio Palermo. Dat was de naam waar zijn vader in die tijd ook mee draaide.

Hij heeft in z’n jeugd onder meerdere namen gedraaid in de ether tot z’n 20ste. Toen is Lorenzo er 5 jaar tussenuit geweest, maar is altijd wel met de muziek bezig geweest. Toen hij 5 jaar later toch weer een zender kocht, werd hij door een kennis aangesproken als “Knooierd”, omdat hij dat woord veel in de mond had. De nieuwe naam voor in de ether was geboren en Lorenzo draaide een aantal jaren samen met verschillende jongens uit Denekamp.

Na tien jaar radiostilte kwam hij in contact met een DJ van oudepiratenhits en vond daar een nieuwe plek om z’n hobby uit te oefenen.

BJÖRN

FIRMA CD

LOCATIE
Musselkanaal

Toen Björn in de jaren 90 op de wereld kwam, is zijn vader gestopt met de piraterij. Wel bleef hij trouw luisteren naar de piraten uit de omgeving, zodat Björn opgroeide met piratenmuziek.
Toen Björn 12 jaar was, ging hij samen met zijn vader naar een piratenzender in de buurt. Ook Björn mocht even achter de knoppen en hij was direct besmet met het piratenvirus. Toen z’n moeder naar de bingo ging, hadden vader en zoon een geleende zender aan de band gezet. En zo begon
het piratenavontuur opnieuw en is de Firma CD zo nu en dan nog in de ether te horen. Maar Björn draait ook zijn plaatjes legaal via oudepiratenhits.nl.

THEO

CLUB ONDERSTEBOVEN

LOCATIE
Dinxperlo

Binnenkort meer

ROBERT

RADIO ANTENNE

LOCATIE
Buinen

Binnenkort meer

HUUB

DE TWENTSE ZANDHAAS

LOCATIE
Geesteren

Huub de Twentsche Zandhaas uit Geesteren is al piraat vanaf 1994. Huub heeft met meerdere stations gedraaid zoals Dalton Team, Blauwe Pimpelmees, Club Snorkels , Piraten Combinatie Geesteren, Idioten van Twente en de Lachende Vagebond. De laatste jaren staat in de nieuwe studio niet alleen de stream aan maar ook de fm zender.

De muziek komt meestal van de lp’s en anders via de digitale snelweg, zodat de muziekkeuze dan ook ruim genoeg is om elke luisteraar te laten genieten.

Vanuit zijn zelfgemaakte thuis studio verzorgt Huub al vanaf 2019 z’n platenprogramma.

In het dagelijkse leven is Huub chauffeur van beroep bij de modernste wasserij van Nederland.