Format

Format

Ten opzichte van radiostations als de NPO, Sky Radio, Radio 538, Arrow Classic Rock, Q-Music, Slam FM en dergelijke stations, draaien wij de muziek dat vroeger razend populair was bij de etherpiraten. De oude muziek, dat je wellicht nog zeer sporadisch hoort op radio Continu, Radio NL, Radio 10, NPO Radio 5 Nostalgia en NDR1 Niedersachsen is hier de hele dag te beluisteren.

We zijn gestart in 2011 en zijn door de jaren heen uitgegroeid tot een goed beluisterd station op internet, waar we trots op zijn en veel tijd en energie in steken. Op oude piratenhits hoor je de echte piraten muziek uit vroegere tijden. De piratenmuziek is opgedeeld in verschillende stylen. Het meeste draaien we de bekende en minder bekende Nederlandse piratenhits van bijvoorbeeld Duo Onbekend, het Radi Ensemble, the Four Tak, de Tijdbrekers, Bobbejaan Schoepen, Johan en Henk, Normaal, Armand, Cees de Wit, Theo Diepenbrock, Siska en the Nightbirds, Henk Wijngaard, Herman Lippinkhof, de Paladijns, Jan Boezeroen, duo Mood and Fun, Arne Jansen, het Sneeuwbal Trio, de Heikrekels, Ellen & the Moodmakers, the Sunshines, Anita en Ed, Ben Lansink, Hommy en Emmy, de Mario’s, Mieke, the Sunstreams, Wilma, Koos Alberts, de Rakes, Gert en Hermien, Gebroeders Kor, Ria Valk, the New Four, Dick van Altena, de Belcanto’s, Dana Winner, Helen & Fred, Andr√© Hazes, de Rapsodies, het Noorderbar Trio, Jantje Koopmans en ga zo maar door.

Maar ook de gouden piratenhits van eigen bodem, die gedraaid werden door zeezenders, vooral door Radio Veronica, komen veelvuldig voorbij. Denk hierbij aan Vader Abraham, de Kermisklanten, the Cats, the Classics, the Walkers, Zangeres zonder naam en Jack Jersey. Ook zal er regelmatig een mooie evergreen uit de jaren 60 en 70 voorbij komen. Denk hierbij aan Tom Jones, the Beatles en bijvoorbeeld John Forgety met zijn Creedence Clearwater Revival.

Ook de polkamuziek die door de Amerikaanse legerzender bij de middengolfpiraat terecht kwam , wordt bij ons veelvuldig gedraaid gedraaid. Wie herinnert zich de oude middengolf piraten als EL34, Superman, Houston, Calipso, Pietje Bell, Regenboog, Olympia, Astonvilla, United, Mina Rukwind, Atletico of de bekende Oompie Koerier? Vaak werd er, vooral voor het rapporten gebruik gemaakt van de muziek van Frankie Yankovic, Johnny Pecon, Eddie Habat en Kenny Bass en bijvoorbeeld Walter Ostanek. Deze oude radiopiraten zorgden voor het begin van de Nederlandse piratengeschiedenis. Ze draaiden ook veelvuldig de muziek van de Selvera’s, limburgse zusjes, de Chico’s, de Spotlight Partners, Eddy Christiani en bijvoorbeeld de twee Jantjes. Ook toen al, drukte Johnny Hoes een behoorlijke stempel op de vaderlandse muziek, terwijl hij nog niet eens met zijn eigen platenmaatschappij Telstar bezig was.

Ook de schlagermuziek komt bij ons veelvuldig voorbij. Die Flippers, Nina Lizell, Roy Black, Dorthe, Peggy March, die Calimero’s of bijvoorbeeld het Nabtal Duo. Ook een Tiroolse plaat van die Anseltaler, Neuneralm Musi, die Urspung Buam, Leni und Ludwig of Gerald Fuchs hoor je regelmatig voorbij komen. De egerlandermuziek van Ernst Mosch, de Sloveense muziek van Slavko Avsenik en Lojze Slak komen ook in gepaste mate voorbij op ons station.

Kortom, het zijn klassiekers uit je speakers wat je toen bij de geheime zenders hoorde in vroegere tijden. Het is de muziek die wij vandaag de dag, bij ons station oudepiratenhits nog steeds voor U presenteren. De echte oude piratenmuziek en de mooiste geheime zender hits, 24 uur per dag. De piratenmuziek wordt bij ons gepresenteerd op onze piratenstream door piraten uit Groningen, Drenthe en Twente.